Μηνύματα Δημάρχου & Δημοτικών Παρατάξεων Δήμου Ηλιούπολης για τον εορτασμό της 48ης επετείου της εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.




17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
«ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ»
48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Στη μνήμη μας
έμεινε η πόρτα της Αντίστασης
της εισβολής,
της Θυσίας
του Αγώνα
και της Ελπίδας
για ένα Αύριο
με «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία»
και Δημοκρατία
ένα Μνημείο
μια Σημαία
μια ματωμένη σημαία
ένα Σύμβολο
Και ένα Καθήκον
Έχουμε πολλά να κάνουμε!

Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης




Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορυφαία αντιδικτακτορική πράξη και την απαρχή της πτώσης της χούντας. Οι φοιτητές, αλλά και οι απλοί πολίτες που συμμετείχαν, προ έταξαν τις δημοκρατικές αξίες και δεν υπάκουσαν στα τότε κομματικά κελεύσματα ,εκφράζοντας την ισχυρή θέληση του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να ενώνει τους Έλληνες και όχι να τους διχάζει. Έχουμε αποδείξει κατ’ επανάληψη πως είμαστε ικανοί για το καλύτερο, όταν είμαστε ενωμένοι.

Φέτος, βρισκόμαστε σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας- οι εκδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθούν, όπως οι εκδηλώσεις των Εθνικών επετείων, στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν παντού και για όλους.

Ας επιδείξουμε όλοι υπευθυνότητα, μένουμε ενωμένοι, μακριά από διχασμούς, και προχωράμε όλοι μαζί με ασφάλεια και αισιοδοξία, άλλωστε η εξασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής αποτελεί μία από τις ύψιστες επιδιώξεις της δημοκρατίας.

Γαβριήλ Αραμπατζής - "Η Πόλη που θέλω" 

Στάθης Ψυρρόπουλος - Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ''Πρώτα η Ηλιούπολη''


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου: μία πράξη με Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον.


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973 αποτελεί την κορυφαία πράξη ελευθερίας και αντίστασης κατά της δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

Σήμερα με τη γνώση μας, τιμάμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τις δημοκρατικές επιταγές μιας ελεύθερης κοινωνίας.

Όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από ένα γεγονός-σταθμό για την ιστορία και την ταυτότητα μας, ας αναλάβουμε την ευθύνη να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τα ιστορικά γεγονότα που αποτελούν οδηγό προστασίας της δημοκρατίας μας.

Τα παιδιά καταλαβαίνουν τους αγώνες και τους κατανοούν. Να κοιτάξουμε στα μάτια τις επόμενες γενιές και να τους μιλήσουμε, να δημιουργήσουμε πρότυπα, να δείξουμε το δρόμο...

Να δώσουμε τα ιστορικά βιβλία στα παιδιά που κρατούν ζωντανές τις μνήμες για τους φοιτητές που θυσιάστηκαν στο βωμό της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ανεξαρτησίας. 




Δημοτική Κίνηση"ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη"

Το Πολυτεχνείο, 48 χρόνια μετά, ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία και δικαιοσύνη.
Στους αγώνες για την κατοχύρωση των σύγχρονων κοινωνικών δικαιωμάτων.
Στους αγώνες για μια ζωή με Ψωμί, Υγεία, Παιδεία και Ελευθερία!
«Τίποτα δεν πάει χαμένο»