Ηλιούπολη - Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου: "Οι ευχαριστίες μου ανείπωτες".


Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως αναφέρει:

"Γεννήθηκα στις 20 Δεκέμβρη και δέχτηκα την αγάπη σας, επίσκοποι, πρεσβύτεροι, κληρικοί, λαϊκοί, γνωστοί και φίλοι, με πάμπολλες θερμές ευχές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παντού, από τότε στα 2021, έως και σήμερα που έχω επί τη μνήμη του οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, ονοματήρια στα 2022. Να απαντήσω έστω κ με νεύματα θέλω.

20 Δεκέμβρη είναι του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, την μνήμη του οποίου εορτάζουνε σήμερα 2 Ιανουαρίου, όσοι ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο στην Αγία Γη, στο Άγιον Όρος, στις σλαβικές εκκλησίες, οι Ορθόδοξοι στην αγαπημένη μου Πολωνία.



Σήμερα λοιπόν, ο Γαβριηλάκος μου στην Πολωνία έγινε πρεσβύτερος και η χαρά μου είναι μεγάλη. Ο Γαβριήλ έγινε Θεοφόρος στην ημέρα αυτή, αφού έπιασε τον Χριστό στα χέρια του κατά την παράδοση της παρακαταθήκης.
Ο πατήρ Gabriel Masalski σπούδασε κοντά μας την Ελληνική γλώσσα και είναι πλέον πατήρ εκτός του μικρού υιού του Γρηγορίου, πατήρ τέκνων πνευματικών στην βόρεια Πολωνία που θα διακονήσει τον λαό του Θεού.
Η πρώτη λοιπόν ανάρτηση στο 2022 με ευχές από εμάς για τον νέο κληρικό και όλους Εσάς για το εμόν τίποτα.

Η χαρά μου ανέκφραστη.
Οι ευχαριστίες μου ανείπωτες.
Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκα".