Σε εξέλιξη το Πρόγραμμα της Περιφέρειας «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής» (26 Απριλίου-24 Μαΐου).

 


Σε εξέλιξη το Πρόγραμμα της Περιφέρειας «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής» (26 Απριλίου-24 Μαΐου)
Βρες το «πράσινο σημείο», ανακύκλωσε και κέρδισε
Στη Λαϊκή Αγορά Γαλατσίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αύριο Πέμπτη 28 Απριλίου στις 9 π.μ.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αύριο Πέμπτη 28 Απριλίου και ώρα 9 το πρωί θα επισκεφθεί τη Λαϊκή Αγορά Γαλατσίου (Οδός Κουντουριώτου), στο πλαίσιο του Πρόγραμμα της Περιφέρειας «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής», το οποίο ξεκίνησε χθες 26 Απριλίου και θα διαρκέσει έως και τις 24 Μαΐου.

Ειδικότερα πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα , για την προώθηση της ανακύκλωσης, της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Κεντρικό μήνυμα του Προγράμματος Επικοινωνίας είναι το « Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου» και στο πλαίσιο αυτό η δράση θα αναπτυχθεί σε περίπου 240 λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο.


Καθημερινά , σε έως 20 λαϊκές αγορές, σε διαφορετικούς Δήμους, που έχουν επιλεγεί από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται ένα «κινητό πράσινο σημείο» του ΕΔΣΝΑ , μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων προωθητών, οι οποίοι θα αναλάβουν μεταξύ άλλων:
• να προβάλλουν στους πολίτες τα οφέλη της ανακύκλωσης

• να τους ενημερώσουν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν εύκολα να ανακυκλώνουν, στον τόπο που ζουν

• να τους δώσουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε προγράμματα επιβράβευσης κι ανταπόδοσης, με βάση τις ποσότητες που θα ανακυκλώνουν

• να τους ενημερώσουν για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων μέσω της χρήσης του καφέ κάδου , αλλά και να τους μοιράσουν δωρεάν πιστοποιημένο κομποστ που παράγεται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ, μέσα από την επεξεργασία των «πράσινων» απορριμμάτων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης και τις λαϊκές αγορές που θα εξελίσσεται καθημερινά, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ ( www.edsna.gr) και της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, η δράση υποστηρίζεται και με ραδιοφωνικό spot που θα προβληθεί στο διάστημα που η δράση θα εξελίσσεται.