Θα απαντηθούν τα ερωτήματα του Στάθη Ψυρρόπουλου, επικεφαλής "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης;

 


Ενδιαφέρουσα η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης. 

Καλές οι αναρτήσεις - ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά καλύτερος ο ζωντανός διάλογος στα συλλογικά όργανα υπό το βλέμμα και τα ώτα των κατοίκων της πόλης.

Θα απαντηθούν τα ερωτήματα που τέθηκαν προσφάτως από τον επικεφαλής "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" κο Στάθη Ψυρρόπουλο σε Δημόσια Ανάρτηση στην σελίδα της παράταξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα οποία μπορείτε να δείτε και εδώ:http://www.energoipolites.eu/2022/08/blog-post_84.html;


Σε χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάντως ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. κος Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος αναφέρει:

Αισθάνομαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ δημόσια, κατόπιν των αηθών επιθέσεων που δεχτήκαμε τόσο ο Δήμαρχος κι εγώ προσωπικά όσο και οι εργαζόμενοι του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ με αφορμή το ταμειακό έλλειμμα που διαπιστώθηκε τον Απρίλιο στο Ν.Π. και που αμέσως αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

Κατόπιν, δε, του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διαπίστωσε δόλια και εγκληματική πράξη, άσκησα ως όφειλα πειθαρχική δίωξη δια της παραπομπής της υπόθεσης στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών για την άσκηση ποινικής δίωξης και ενημέρωσα σχετικώς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζετε, ο ΠΑΟΔΗΛ, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός της πόλης μας, συναλλάσσεται και εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κάθε χρόνο, με την πληθώρα των πολιτιστικών και αθλητικών υπηρεσιών, προγραμμάτων και εγκαταστάσεων που διαθέτει.
Αποτελεί, μάλιστα, έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τομείς διοίκησης του Δήμου καθώς όλες οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, επιβεβαιώνουν τα πολύ υψηλά ποσοστά ικανοποίησης των πολιτών.
Παράλληλα, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο προβεβλημένους φορείς της πόλης, καθώς πολύ συχνά οι καινοτόμες δράσεις του γίνονται αντικείμενο δημοσιευμάτων και αναφορών στα ΜΜΕ.
Είναι δε χαρακτηριστικό της αξιοπιστίας και της επιτυχημένης λειτουργίας του Ν.Π. οι σταθερές και γόνιμες συνεργασίες με τους σημαντικότερους φορείς πολιτισμού και αθλητισμού της χώρας (Ίδρυμα Νιάρχος, Εθνική Βιβλιοθήκη, Εθνικό Θέατρο, Λυρική Σκηνή, Αθλητικές Ομοσπονδίες, Ομάδες Ερασιτεχνικές και Επαγγελματικές, Σωματεία ΑΜΕΑ και γονέων κ.ά.)

Το γεγονός ότι υπήρξε το Ν.Π. θύμα υπεξαίρεσης, όπως έχει συμβεί επανειλημμένως σε καθόλα οργανωμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις ή δημόσιες υπηρεσίες, αποτελεί σίγουρα αφορμή για αναστοχασμό και ανασυγκρότηση των διαδικασιών ώστε να εφαρμοστούν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αμαυρώσουν το υψηλής ποιότητας έργο που παράγεται από το προσωπικό του ΠΑΟΔΗΛ, με τη στήριξη τόσο του Δημάρχου κι εμένα προσωπικά αλλά κι ευρύτερα της διοίκησης του Δήμου.
Οι γενικευμένες επιθέσεις κατά του προσωπικού και της Διοίκησης όχι μόνο στιγματίζουν αδιακρίτως όσους απασχολούνται στον Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. αλλά έρχονται και σε πλήρη αντίθεση προς κάθε ηθική και νομική δεοντολογία, που επιβάλει το σεβασμό της μυστικότητας των διαδικασιών και την προστασία των κατηγορούμενων έως την απόδειξη της ενοχής τους. Είναι πασιφανές ότι αποτελούν προϊόν μικροπολιτικών συμφερόντων και λαϊκίστικων αντιλήψεων που αδιαφορούν επί της ουσίας για την αλήθεια και τη διαφάνεια και ενδιαφέρονται μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων έστω και ψευδών.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο κι εγώ προσωπικά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί στην προσπάθεια να κηλιδώσουν το ήθος και την υπόληψη της Διοίκησης αλλά κυρίως τόσων εργαζομένων, που παρά τις εξαιρετικά δυσχερείς συγκυρίες που έχουν αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια (μνημονιακές δεσμεύσεις, οικονομική κρίση, κοινωνική κρίση, πανδημία κ.λπ.) έχουν συνεργαστεί με όλες τις διοικήσεις κι έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η δικαιοσύνη έχει αναλάβει πλέον την υπόθεση στα χέρια της. Καλούμε όλους όσους διατείνονται ότι «εργάζονται» για το καλό της πόλης, να την σεβαστούν και να την εμπιστευτούν, παύοντας τις γενικόλογες και ασαφείς κατηγορίες. Το δημόσιο συμφέρον είναι υπεράνω όλων και η προσπάθεια άρσης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις δημοτικές υπηρεσίες αποτελεί (ηθικό και νομικό) ατόπημα ...