Ξεκινά το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ηλιούπολης αιτήσεις έως 21 Οκτωβρίου.

 


Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ελάφρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών, προγραμματίζει και φέτος την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ηλιούπολης.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, Πουσουλίδου 10 & Χαλκοκονδύλη 16, και θα διδάσκονται μαθήματα όλων των τάξεων Γυμνασίου-Λυκείου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους στο Τμήμα Παιδείας-Εθελοντισμού-Δια βίου Μάθησης και Πολιτικών Ισότητας, στο Ισόγειο του Δημαρχείου, εργάσιμες από 10:00 έως 13.:00, προσκομίζοντας κάποιο έγγραφο που αποδεικνύει ότι κατοικούν στην Ηλιούπολη όπως, φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας, λογαριασμό ρεύματος, τηλεφώνου, νερού, Κάρτα του Δημότη, κλπ.

Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν ως 21 Οκτωβρίου 2022, χωρίς να αποκλείεται η ένταξη μαθητών κατά την πορεία του χρόνου.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενισχύσουν αυτόν τον θεσμό κοινωνικής αλληλεγγύης και να συμμετάσχουν, εθελοντικά και αμισθί, μπορούν να υποβάλλουν «Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού» στην Κυψέλη Εθελοντών Δήμου Ηλιούπολης στην οδό Θέμιδος 2 και Γληνού 35, 9:00 – 12:00, τηλέφωνο 2109732282, προσκομίζοντας αντίγραφο πτυχίου και σύντομο βιογραφικό. Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν θα λάβουν επίσημη βεβαίωση.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους μαθητές της πόλης μας και πιστεύουμε ότι και φέτος με τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών, θα επανεπιβεβαιωθεί ως σημαντικός θεσμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που τιμά την πόλη μας.