Ηλιούπολη: Με Ρυθμούς Χελώνας...


Το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 20ης Οκτωβρίου 2022 μεταξύ άλλων εγκρίνει την απομάκρυνση του κάδου που είχε τοποθετηθεί με προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί των οδών Μαρίνου Αντύπα και Τζουμαγιάς και την επανατοποθέτησή του σε άλλο σημείο διαβάζουμε στην Απόφαση 140/2022 με θέμα: "Χωροθέτηση γωνιών ανακύκλωσης Δήμου Ηλιούπολης" βλέπε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ εδώ: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9D%CE%95%CE%9E%CE%A9%CE%A1%CE%A5-%CE%A93%CE%A8?inline=true
Εμείς απλά μετράμε τις μέρες - μήνες που θα περάσουν για να υλοποιηθεί η απόφαση και θυμόμαστε την ανακοίνωση του Υποψηφίου Δημάρχου Ηλιούπολης κου Γαβριήλ Αραμπατζή που έθεσε πρώτος το θέμα.

21.09.2022

Αδιαφορία ή ανικανότητα σκέψης;

Νέα γκάφα του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής: Έβαλαν γωνιά ανακύκλωσης στο μνημείο των Ποντίων.

Ακόμα μια γκάφα από τη δημοτική αρχή της Ηλιούπολης η οποία (αν είναι δυνατόν!) έσπευσε να τοποθετήσει γωνιά ανακύκλωσης δίπλα στο μνημείο των Ποντίων στην οδό Μαρίνου Αντύπα και Τζουμαγιάς, λες και δεν υπήρχε άλλο σημείο στην πόλη. Με την κίνησή του αυτή ο Δήμαρχος και η σημερινή διοίκηση δείχνουν αδιαφορία και δε σέβονται την ιστορία των Ποντίων και τον συμβολισμό που φέρει το μνημείο στην πόλη μας.

Η προσβολή στο μνημείο δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι διαμαρτύρονται και απαιτούν την άμεση μεταφορά του οικίσκου ανακύκλωσης σε άλλο σημείο. Η δημοτική αρχή πρέπει να δει σοβαρά το θέμα της ανάπτυξης της ανακύκλωσης, και όχι με προχειρότητα και τοποθέτηση πολύκεντρων δίπλα σε μνημεία .

Η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που Θέλω» ζητά να απομακρυνθεί το πολύκεντρο ανακύκλωσης από την συγκεκριμένη θέση που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε απόσταση 2,5 μέτρων διότι καλύπτει το μνημείο και είναι προσβολή εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού .

Δήμαρχε, ο λαός που δε σέβεται την ιστορία του δεν έχει μέλλον.