Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, ο Γ. Πατούλης.

 Με απόφαση του Περιφερειάρχη συνεχίζεται η χρηματοδότηση και των 8 Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αττική μέχρι το 2027.
Γ. Πατούλης: «Είμαστε δίπλα στα άτομα Τρίτης ηλικίας. Τους στηρίζουμε με πράξεις και όχι με λόγια»
Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας την λειτουργία του οποίου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με πόρους από το ΠΕΠ Αττική «2014-2020» ύψους 922 χιλιάδων ευρώ επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.
Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τις λειτουργικές δαπάνες και τη μισθοδοσία του προσωπικού σε συνολικά 8 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας στην Αττική, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014- 2020 με συνολικό προϋπολογισμό 5.5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα με απόφαση του Περιφερειάρχη έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη λειτουργία τους και στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.
Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Γ. Βούρος μαζί με στελέχη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τη λειτουργία της Δομής, τις ανάγκες που υπάρχουν και τον ευχαρίστησαν για την «πολύτιμη» στήριξη.
Κατά την επίσκεψη ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ηλικιωμένους, να τους μοιράσει δώρα για τις γιορτές και να ανταλλάξει μαζί τους ευχές για μία καλή νέα χρονιά με υγεία. «Χαίρομαι που σας βλέπω εδώ γερούς, να περνάτε όμορφα σαν μία οικογένεια και να απολαμβάνετε τη θαλπωρή και την φροντίδα που σας αξίζει. Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό σας», τους ανέφερε.
Τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βλάχος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας Σ. Αλυμάρα, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Δ/της του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Σ. Νικολαρόπουλος, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σ. Μπερδέσης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μ. Ζαχαριουδάκης και η υπεύθυνη της δομής Ειρ. Αλιμπέρτη.
Το ΚΗΦΗ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, έχει τη δυνατότητα να παρέχει φροντίδα και άλλες υπηρεσίες μέχρι και σε 25 άτομα τρίτης ηλικίας, ημερησίως. Συνολικά τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) απευθύνονται σε άτομα άνω των 65 ετών μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν (λόγω κινητικών δυσκολιών, άνοιας, κ.λπ.) και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους. Τα ΚΗΦΗ παρέχουν υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας, στις οποίες περιλαμβάνονται η νοσηλευτική φροντίδα, η ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης κ.α.
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όχι μόνο συμβολικά για τις εορτές, αλλά και ουσιαστικά καθώς αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα και τις ανάγκες σας, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΚΗΦΗ στην αναβάθμιση της ποιότητα της καθημερινότητάς σας», επισήμανε ο κος Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:
« Ως Περιφέρεια Αττικής, αντιλαμβανόμαστε τους ανθρώπους της λεγόμενης τρίτης ηλικίας ως ενεργούς πολίτες, ως έναν δυνατό κρίκο της κοινωνίας, που έχουν ακόμη να προσφέρουν με την πείρα και την γνώση της ζωής τους. Μέσα από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 εξασφαλίσαμε την λειτουργία των σημαντικών αυτών μονάδων, ενώ ήδη έχουμε εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησής τους και κατά την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται κοντά στα άτομα τρίτης ηλικίας με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, την αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως είμαστε σταθερά στο πλευρό σας και στις ανάγκες σας, με κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να στηρίξουμε με πράξεις το σημαντικό έργο που επιτελείται προς όφελος των αδύναμων, αλλά όχι ξεχασμένων, συμπολιτών μας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γ. Βούρος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική στήριξη στη λειτουργία του ΚΗΦΗ, επισημαίνοντας ότι χωρίς την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής θα ήταν αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας της δομής.
«Με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, έχουμε βρει έναν κοινό βηματισμό για την στήριξη της λειτουργίας του ΚΗΦΗ. Τον ευχαριστώ θερμά, γιατί κάνουμε πράξη την πεποίθηση ότι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας δεν αντιμετωπίζονται ως απόμαχοι της ζωής αλλά ως ενεργά ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Βούρος.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής ακολούθως επισκέφθηκε το Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.
Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link: