Ηλιούπολη - Δημήτρης Πανταζόπουλος: Δεν ανήκει στο κο Καπετανόπουλο μόνο το προνόμιο της αγωνιστικότητας και της διεκδίκησης.

 


Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Τα σύκα, σύκα και η σκάφη, σκάφηΜε αφορμή το δημοσίευμα: "Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, εκπέμπει SOS", του Περικλή Καπετανόπουλου, δημοσιογράφου, εργαζόμενου του Μουσείου, αναφέρω:
1. Ναι, είναι αλήθεια ότι το ασανσέρ δεν λειτουργεί, διότι ο Δήμος δεν το έχει μετατρέψει ακόμα με τις νέες προδιαγραφές για ΑΜΕΑ
2. Ναι, είναι αλήθεια, ότι δεν έχει γίνει μελέτη και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Μουσείου από την ίδρυσή του έως και σήμερα και αυτό βαραίνει όλους.
3. Ναι, ο προϋπολογισμός του Μουσείου είναι φτωχός και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Μουσείου
4. Ναι, ο προϋπολογισμός του Δήμου αργεί να εγκριθεί, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε τους τελευταίους 2 μήνες να προλάβουμε.
Για όλα αυτά όμως όλοι οι άνθρωποι που υπηρετούμε το Μουσείο, εργαζόμενοι, μέλη Δ.Σ., ΠΕΑΕΕΑ και φορείς διεκδικούμε και απαιτούμε διαρκώς, με όλα τα μέσα που διαθέτει ο καθένας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Μουσείου.
Δεν ανήκει στο κο Καπετανόπουλο μόνο το προνόμιο της αγωνιστικότητας και της διεκδίκησης.
Λησμόνησε όμως ο κος Καπετανόπουλος να αναφέρει:
1. Ξεκίνησε ο ελαιοχρωματισμός του Μουσείου, σε ένα σημαντικό μέρος, αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

2. Ξεκίνησε η σκίαση της οροφής αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

3. 'Εγινε νέα, πλήρης εγκατάσταση σύγχρονων οπτικοακουστικών συστημάτων και ηχητικών εγκαταστάσεων σε όλους τους χώρους του Μουσείου.
Το Μουσείο μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια σε εκδηλώσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις και συναυλίες υψηλών απαιτήσεων.

4. Πραγματοποιήθηκε μετά από χρόνια αποκατάσταση, επισκευή και συντήρηση του κλιματισμού του Μουσείου.

5. Έγινε ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε βάρδιες, εκδηλώσεις και ποιοτικές ξεναγήσεις, σχολείων και κοινού.

6. Τέλος το σημαντικότερο ενισχύθηκε σημαντικά η ποιότητα και ο αριθμός των εκδηλώσεων, αυξήθηκε σημαντικά η επισκεψιμότητα και συμμετείχε ο μεγαλύτερος αριθμός σχολείων στην ιστορία του Μουσείου.
Και τώρα το Μουσείο βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι για το μέλλον και την προοπτική του:

Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε 5056/23 καταργεί από 01/01/24 όλα τα ΝΠΔΔ και τα ενσωματώνει στους Δήμους.

Δίνει όμως τη δυνατότητα σε ΝΠΔΔ ειδικού σκοπού και αντικειμένου να εξαιρεθούν. Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης είναι ένας ιστορικός μουσειακός χώρος που φιλοξενεί την ιστορία και τους αγώνες του Εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στο φασισμό.
Είναι η ζώσα ιστορία του λαού μας για λευτεριά, κοινωνική απελευθέρωση και προκοπή.
Το Μουσείο ανήκει σε όλους τους 'Έλληνες και τη νεολαία της πατρίδας μας. Το επισκέπτονται σχολεία, φορείς και πολίτες από όλα τα σημεία της Αττικής, την υπόλοιπη Ελλάδα, το εξωτερικό.
Το Μουσείο δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει το τμήμα μιας διεύθυνσης του Δήμου, αλλά να παραμείνει αυτόνομο, με το Διοικητικό του Συμβούλιο, τις αντιστασιακές οργανώσεις και τα κινήματα πολιτών.
Είμαι βέβαιος ότι παρούσα και νέα δημοτική αρχή, αλλά και το σύνολο των παρατάξεων με απόφαση τους πριν τις 15 Νοέμβρη θα δώσουν αυτονομία, αυτοτέλεια, συνέχεια και προοπτική στο Μουσείο που τιμά την πόλη μας και εκπέμπει παντού τα μηνύματα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
Πανταζόπουλος Δημήτρης
τ. Αντιπρόεδρος Μουσείου
Από Σεπτέμβριο 2022 έως Μάιο 2023

Διαβάστε και το δημοσίευμα: "Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, εκπέμπει SOS", του Περικλή Καπετανόπουλου εδώ: http://www.energoipolites.eu/2023/10/sos.html