Ενδιαφέρουσα η Εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης για το Θέμα των Πνευματικών Δικαιωμάτων της Μουσικής.

 



Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η εκδήλωση ενημέρωσης που διοργάνωσε, την Δευτέρα 20/11 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης (Ε.Σ.Η.) για το θέμα των Πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής, που απασχολεί τόσο τις επιχειρήσεις εστίασης, όσο και γενικότερα τους επαγγελματίες που κάνουν χρήση μουσικής στα καταστήματά τους.
Την ενημέρωση στους επαγγελματίες που παραβρέθηκαν έκανε ο δικηγόρος της ΓΣΕΒΕΕ, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ο οποίος ανέπτυξε τα ισχύοντα για το θέμα και τους φορείς που σχετίζονται με την διαχείριση των Πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών αλλά και των εκτελεστών μουσικής. Ακολούθως δέχθηκε ερωτήσεις για περιστατικά που έχουν συμβεί σε καταστήματα της πόλης μας και για τους τρόπους αντιμετώπισης του πολύ σοβαρού αυτού θέματος.
Ο κ. Παπαμιχαήλ ανέφερε τις πάγιες θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ για το θέμα, οι οποίες είναι ταυτόσημες με αυτές της ΕΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου:
1.Κατάργηση της ποινικής διαδικασίας με την οποία απειλούνται οι επαγγελματίες.

2.Την δημιουργία ενός και μόνου φορέα διαχείρισης των Πνευματικών δικαιωμάτων, έτσι ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία και να μην έχουν οι επαγγελματίες να αντιμετωπίζουν τον ένα φορέα μετά τον άλλον.

3.Καθορισμός συγκεκριμένου και ξεκάθαρου αμοιβολογίου, το οποίο θα καθορίζεται μέσω διαβούλευσης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.
Επίσης, ενημέρωσε για την συνάντηση που υπήρξε πρόσφατα για το θέμα με την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση, με το θέμα να παραπέμπεται στο ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο, δηλαδή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης για το θέμα, με στόχο την ενιαία αντιμετώπισή του για λογαριασμό των επαγγελματιών της πόλης μας.
*Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι παρατάξεων τόσο του υφιστάμενου Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης όσο και του νέου που αναλαμβάνει από τις αρχές του νέου χρόνου, αλλά και εκπρόσωποι της νέας Δημοτικής Αρχής.