Ηλιούπολη: Υπάρχουν Νέα Κύριε Δήμαρχε Για Την Απομάκρυνση Των Κοντέινερ Από Τα Σχολεία;

 

     Η απερχόμενη Διοίκηση έστω και αργά, έστω και προεκλογικά έκανε την αρχή.

                          Εσείς κ. Ψυρρόπουλε τι θα κάνετε μετεκλογικά;

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024


Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024


Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024

     Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024



Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της πολιτικής της, συνεχίζει την απομάκρυνση των λυόμενων κατασκευών από τις εκπαιδευτικές δομές της πόλης, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως αίθουσες διδασκαλίας.
Συγκεκριμένα, κίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και απομάκρυνε άλλη μια αίθουσα προκάτ (κοντέινερ) από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.
Αποτελούσε χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων για πάνω από μια 15ετία η απομάκρυνση των λυόμενων κατασκευών από τις σχολικές μονάδες της πόλης. Γίνεται πλέον πράξη με ενέργειες της Δημοτικής μας Αρχής!
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηλιούπολης έχει, ήδη, απομακρύνει κοντέινερς από το 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης και το 8ο - 17ο Δημοτικά Σχολεία.

Με τον ίδιο προγραμματισμό και ρυθμό πρέπει ο Δήμος Ηλιούπολης να συνεχίσει, προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, και με την έγκριση των νέων μελετών από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» να υπάρξουν νέες, σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές αίθουσες. 
Ένα αίτημα ετών γίνεται πράξη!
Η απομάκρυνση των λυόμενων κατασκευών (κοντέινερς) από τις σχολικές μονάδες της πόλης, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας για πάνω από μια 15ετία, και ενώ αντιμετωπιζόταν μόνο με λόγια και υποσχέσεις στο παρελθόν, γίνεται πλέον πράξη μετά από πρωτοβουλία και ενέργειες της Δημοτικής Αρχής!
Ο Δήμος Ηλιούπολης κίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και απομάκρυνε τα πρώτα κοντέινερς από το 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης και το 8ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο.
«Ως Δημοτική Αρχή πράξαμε το αυτονόητο. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε θέσαμε ως στόχο τη συντομότερη δυνατή απομάκρυνση των κοντέινερς. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της αυξημένης ευθύνης μας, ιδιαίτερα στα θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά και το αποδεικνύουμε στην πράξη καθημερινά με μικρότερες και μεγαλύτερες παρεμβάσεις».
Με τον ίδιο προγραμματισμό, η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης και με την έγκριση των νέων μελετών από το Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" να υπάρξουν νέες, σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές αίθουσες.
Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης



«Ληγμένα Κοντέινερ στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης!!!»
Τα παιδιά της πόλης, η αυριανή ελπίδα, η επόμενη γενιά, κάνει μάθημα στην πόλη μας μέσα σε ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης.
Το ατύχημα στα Τέμπη ανέδειξε μία μικρογραφία του πως λειτουργούν οι θεσμοί, οι υπηρεσίες, τα κενά που υπάρχουν στην Ασφάλεια.
Παρά τις εξαγγελίες του Δημάρχου για μετακίνηση των μαθητών, για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, συνεχίζουν παιδιά της πόλης να κάνουν μάθημα μέσα σε Κοντέινερ και μάλιστα ληγμένα, θέτοντας σε διακινδύνευση καθημερινή την ακεραιότητα των παιδιών, λόγω της λήξης ισχύος των υλικών, των εκπεμπόμενων αναθυμιάσεών τους, των διαβρωμένων δαπέδων…
Η κατάστασή τους δε, όπως διαπιστώσαμε κατά τη σημερινή μας αυτοψία, είναι τραγική με καμένα σημεία από επεισόδια που έλαβαν χώρα σε περίοδο κατάληψης, στάζει νερό από το ταβάνι και υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να μπλοκάρει η κλειδαριά και να εγκλωβιστούν τα παιδιά στο εσωτερικό ενός ληγμένου Κοντέινερ.
Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών ακόμη και με κλειστά τα παράθυρα μπαίνει νερό στις αίθουσες, ενώ υπάρχει αίθουσα με γυμνά καλώδια και κατεστραμμένο κλιματιστικό.
Λυπούμαστε πολύ για την απογοητευτική κατάσταση όσον αφορά στην ασφάλεια στην πόλη μας και την απραξία της σημερινής Δημοτικής Αρχής για ένα φλέγον ζήτημα.
Απαιτούμε άμεση λύση για τη μετακίνηση των παιδιών που σε άθλιες συνθήκες καλούνται να κάνουν μάθημα και να αγαπήσουν τη μάθηση.
Ο κίνδυνος είναι άμεσος, επικείμενος και διαρκής με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ψυχολογία των παιδιών και την ασφάλειά τους.
Θα πρέπει ως κοινωνία να προβληματιστούμε για την αδικαιολόγητη ανοχή μας και να αφυπνιστούμε για να μην παραλάβουν οι επόμενες γενιές τις συνέπειες ενός σαθρού συστήματος.