Στην Ηλιούπολη η κα Βασιλική (Βίκυ) Φλέσσα, Υποψήφια Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας.

 


Προσκεκλημένη του διαχρονικού αθόρυβου αγωνιστή και ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Γκιάτα η κα Βασιλική (Βίκυ) Φλέσσα Υποψήφια Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας συνομιλεί αυτή την ώρα  με φίλες και φίλους σε γνωστό κατάστημα της πλατείας Καποδίστρια στην Ηλιούπολη.

Διακρίναμε μεταξύ άλλων τους κ.κ. Στάθη Ευσταθόπουλο - πρόεδρο ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης, Παρασκευά Γιαννόπουλο - πρόεδρο Οίκου Ναύτου, Τάσο Ευσταθίου - δημοτικό σύμβουλο Ηλιούπολης & επικεφαλής της παράταξης "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" και τον διαχρονικό φίλο μας Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Βλάχο.





H Φλέσσα Βασιλική (Βὶκυ) είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλολογικό Τμήμα, Κλασική Κατεύθυνση). Επίσης, είναι πτυχιοὺχος της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης (Ζωγραφική και Θέατρο) στην Έν Αθήναις Άρχαιολογική Έταιρεία.

Στην εφηβεία της ήταν πανελλήνια πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος.

Έχει εργαστεί 35 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, στὸ ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Η εκπομπή της «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και τον κόσμο.



Είναι συγγραφὲας του βιβλὶου "Γιατὶ Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφὰτ; Ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ απαντά στην Βίκυ Φλέσσα".

Με τον πρώην Πρύτανη του Εθνικού καὶ Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη επιμελούνται και παρουσιάζουν την γλωσσική εκπομπή «Σέ προσκυνώ, γλώσσα» στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας και της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικὼν «Παναθηναϊκή».

Επίσης, είναι μέλος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, της Ενώσεως Σμυρναίων, καθώς και του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος.