Κώστας Σεφτελής: "Δεν θα επιτρέψουμε η Ηλιούπολη των 160.000 κατοίκων να μετατραπεί σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού".


Διάβασα την πανηγυρική ανάρτηση του Δημάρχου κ. Ψυρρόπουλου για την «ιστορική στιγμή» που επισφραγίστηκε «η συμμετοχή της Ηλιούπολης στην τροχιά ανάπτυξης της
περιοχής του Ελληνικού, εξασφαλίζοντας ως ένα από τα οφέλη μετά την αποπεράτωση του έργου του παραλιακού μετώπου, την ελεύθερη πρόσβαση σε κομμάτι της παραλίας για τους Ηλιουπολίτες» (!!!!!!)

Επειδή ο Δήμαρχος μιλάει για «ιστορική στιγμή», να του υπενθυμίσω (επειδή είναι και ιστορικός), πως η ιστορία δεν γράφτηκε ποτέ με φωτογραφίες, χειραψίες κ.λπ. και ούτε γράφεται με αναρτήσεις που έχουν μπόλικες δόσεις lifestyle και στοχεύουν στο συναίσθημα του πολίτη και τελικά αποπροσανατολίζουν.
Η ιστορία γράφεται με διεκδικήσεις, αγώνες, συγκρούσεις και ίσως κάποιες συμφωνίες αν χρειαστεί, για το καλό όμως των πολιτών σε βάθος χρόνου.
Ο κ. Ψυρρόπουλος θα κρίνεται καθημερινά σαν Δήμαρχος, αφού αυτόν επέλεξαν οι Ηλιουπολίτες για να εργαστεί, να εκφράσει και να διεκδικήσει (ακόμα και μέσα από τις θέσεις που του προσφέρουν κυβέρνηση και οικονομικά συμφέροντα), τα ΜΕΓΑΛΑ και όχι τα μικρά.
Προτείνω λοιπόν, αφού ξεπεράσει γρήγορα τις συγκινήσεις του…., να ξεκινήσει (αυτό που δεν έγινε στα προηγούμενα χρόνια), δηλαδή τον ουσιαστικό διάλογο για τις επιπτώσεις στην πόλη μας της επένδυσης στην περιοχή του Ελληνικού, ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο των διεκδικήσεων μας και της λήψης μέτρων για τη διαφύλαξη της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
Όλοι μας έχουμε ευθύνη που καθυστερήσαμε πολύ, γιατί κάθε μέρα ή μήνας που περνάει έχει κόστος και η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.
Καλές οι φωτογραφίες, οι αναρτήσεις και ο καταιγισμός των δελτίων τύπου, καλύτερη όμως και αποτελεσματικότερη η συλλογική προσπάθεια, ο αγώνας και το ξεκάθαρο μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε, πως η Ηλιούπολη των 160.000 κατοίκων δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού, όπως πολύ σωστά έχει αναφερθεί ήδη από συμπολίτες μας, τοπικά Μ.Μ.Ε. και συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους.

Κώστας Γ Σεφτελής πρ Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος ΔΣ Δήμου Ηλιούπολης