Γιώργος Χατζηδάκης, πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης: Χωρίς Προγραμματισμό Για Τους Εργαζόμενους Σε Συνθήκες Καύσωνα κ. Ψυρρόπουλε.


 

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΥΣΩΝΑ

Δεν βρίσκουμε λόγια να χαρακτηρίσουμε τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν αυτές τις μέρες στον Δήμο μας με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Εν μέσω έντονου και παρατεταμένου καύσωνα εκατοντάδες εργαζόμενοι επιτελούν την υπηρεσία τους δίχως κανένα κλιματισμό επειδή η Δημοτική Αρχή δεν προγραμμάτισε ορθά και ως όφειλε την αναβάθμιση του συστήματος ψύξης και θέρμανσης.

Για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, η συγκεκριμένη σύμβαση για πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου ξεκίνησε να υλοποιείται από την διοίκηση μας, συνεπώς ο κ. Ψυρρόπουλος είχε όλο τον χρόνο στην διάθεση του να έρθει σε συνεννόηση με την ανάδοχο εταιρεία ώστε η αλλαγή του κλιματισμού να πραγματοποιηθεί πριν ή μετά το καλοκαίρι. Πάντως όχι μεσούσης της περιόδου που η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 βαθμούς.

Όμως δεν το έκανε ούτε και αυτό.
Υπό αυτές τις συνθήκες προκύπτουν σημαντικοί κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων συνεπώς η Δημοτική Αρχή οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα χωρίς καθυστερήσεις. Είναι αδιανόητο τις μέρες που προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα οι υπάλληλοι του Δήμου να εργάζονται χωρίς κλιματισμό μέχρι τις 3 και 4 το μεσημέρι.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταματήσει τις επικοινωνιακές κορώνες με τους εργαζόμενους για να δείξει δήθεν ποιος κάνει κουμάντο στο Δημαρχείο και να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να τους προστατέψει πριν συμβούν χειρότερα.
Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης 2019-2023

Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης 2019-2023