Γιώργος Χατζηδάκης, πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης: Οι μάσκες έπεσαν πολύ νωρίς - Από Αντιπρόεδροι… Πυροφύλακες!


 


ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ… ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή εισηγείται την αποδοχή παραίτησης των δύο αντιπροέδρων των σχολικών επιτροπών. Καλά μέχρι εδώ. Κάποιος όμως θα ρωτούσε εύλογα, αφού στις 30/6, δηλαδή σε 2 μέρες παύει δια νόμου η λειτουργία των σχολικών επιτροπών γιατί παραιτούνται τρεις μέρες πριν; Και εν πάση περιπτώσει γιατί δεν παραιτούνται τότε και οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών;
Διότι οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών δεν διορίστηκαν τετράμηνοι πυροφύλακες όπως συνέβη με τους δύο αντιπροέδρους! Για να γίνει σαφές. Δύο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Ψυρρόπουλου επιλέχτηκαν από τον ίδιο για την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής αντίστοιχα τον Ιανουάριο του 2024. Πριν μερικές μέρες όμως προσλήφθηκαν από τον Δήμο Ηλιούπολης, με απόφαση του ίδιου του κ. Ψυρρόπουλου ως εποχιακοί πυροφύλακες.
H πρόσληψη των δύο αντιπροέδρων ως πυροφύλακες συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα, ειδικά από την στιγμή που η διαδικασία αυτή δεν διενεργείται με ανοικτή και δημόσια πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο αλλά απευθείας από την ίδια την δημοτική αρχή. Δηλαδή η δημοτική αρχή, προσλαμβάνει την δημοτική αρχή να εργαστεί για αυτή.
Είναι πρωτόγνωρο δύο μέλη της διοίκησης να διορίζονται να εργαστούν για αυτή. Οι μάσκες έπεσαν πολύ νωρίς. Σταθερά μοιράζει στα μέλη της διοίκησης του θέσεις με κλιμακούμενη αμοιβή. Αυτό λέγεται νομή της εξουσίας και δεν έχει σχέση με την ηθική.


Γιώργος Χατζηδάκης - Δήμαρχος Ηλιούπολης 2019-2023