ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης: Oι πυκνοκατοικημένοι Δήμοι που έχουν πολλά δέντρα οφείλουν να μεριμνούν σχετικώς(video).

 


ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης: Το κράτος είναι «παρών» και δίνει μάχη για την αποκατάσταση των προβλημάτων (video).

Την έντονη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την πρόληψη και την επίλυση των προβλημάτων που επέφερε η κακοκαιρία «Μήδεια» υπογράμμισε, με συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ σκληρή μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «το κράτος ήταν παρών και συνεχίζει να δίνει μάχη  με τα βασικά προβλήματα που εμφανίστηκαν», προσθέτοντας πως «οι βασικές επιλογές διαχείρισης δικαιώνουν εκείνους που τις έκαναν».

Ο Υπουργός εκτίμησε πως η απόφαση να ανασταλεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό ελήφθη εγκαίρως, απόφαση η οποία, όπως είπε, εκ του αποτελέσματος δικαιώνει την Κυβέρνηση καθώς απεφεύχθη ο εγκλωβισμός οδηγών στο οδικό δίκτυο που ενέχει κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερωτήσεις που τέθηκαν σχετικά με την πτώση δέντρων που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή ηλεκτροδότησης και τον φορέα που έχει την αρμοδιότητα, ο κ. Βορίδης δήλωσε πως οι πυκνοκατοικημένοι Δήμοι που έχουν πολλά δέντρα οφείλουν να μεριμνούν σχετικώς. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι, εν προκειμένω δεν υπήρχε κανένα θέμα σύγκρουσης αρμοδιοτήτων επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιες Αρχές και οι φορείς, όπως η Πολιτική Προστασία, οι Δήμοι, η Πυροσβεστική συνεργάστηκαν.

Τέλος, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είναι επιτελικό και όχι επιχειρησιακό Υπουργείο, ξεκαθαρίζοντας ότι θα στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αποκατάσταση των ζημιών.