Η Άποψη του Διευθυντή του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης.

 


Όπως αναρτήθηκε στην σελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων - 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης στα έσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων - 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης.

19.05.2021

Οι εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης αγωνίστηκαν πολύ σκληρά τα τελευταία έτη να βελτιώσουν το σχολείο και να αντιμετωπίσουν κάθε λογής κίνδυνο, απέναντι στο φόβο της προστασίας των παιδιών, στις δυσκολίες της υλοποίησης των μαθημάτων εκπαίδευσης από απόσταση, να αποκτήσουν μοναδικό τεχνολογικό εξοπλισμό υπολογιστών σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, να κάνουν το σχολείο να ξεχωρίζει από οποιαδήποτε σύγκριση.

Στήριγμα μας ήταν οι υπηρεσίες του Δήμου, κυρίως ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ακόμη περισσότερο οι μαθητές μας, και σήμερα, είμαστε στην αδύναμη θέση, χωρίς ουσιαστική υποστήριξη από καμία αρχή της εξουσίας, να αντιμετωπίσουμε τους εξωσχολικούς αγωνιστές πού ο αγώνας τους είναι μόνο να μην λειτουργεί η σχολική μονάδα, τώρα που έχουμε την ευκαιρία να διδάξουμε τα παιδιά μας μέσα από τις τάξεις, αλλά να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο. Τι νόημα έχει αυτός αγώνας, κανένας δεν βγάζει λογικό συμπέρασμα.

Αγωνίζονται οργανωμένα και συστηματικά γιατί δεν τους αρέσουν τα διαγωνίσματα και τα τεστ μέσα από webex είτε e-class λόγω της δυσκολίας περιορισμού χρόνου που υπάρχει, αλλά κλείνουν το σχολείο όταν γίνεται δια ζώσης, ώστε να γίνονται τα μαθήματα πάλι όπως πριν το Πάσχα!.

Δεν έχει μπει κανένας στο σχολείο χωρίς να φέρει επιβεβαιωμένο έγγραφο self test, είτε λέγεται εκπαιδευτικός, είτε μαθητής, που είναι ένα μέτρο προστασίας από την πανδημία, όλοι φορούν μάσκες και προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε την εξάπλωση κρουσμάτων στο σχολείο μας, αλλά οι αγωνιστές αγωνίζονται και με την παρουσία τους έξω από το σχολείο για την άριστη εξάπλωση της πανδημίας, της καταστροφής της περιουσίας του Δήμου και την υποστήριξη της παραβατικότητας.

Εμείς συνεχίζουμε την εκπαίδευση, με κάθε πρόσφορο τρόπο, και καλό θα ήταν οι αγωνιστές να θυμηθούν τους δικούς τους καθηγητές και δασκάλους την εποχή που πάσχιζαν να τους μορφώσουν όταν ήταν παιδιά.

Ο Δ/ντής του σχολείου.